Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

01.09.2021

Italská ekonomika zaznamenala v druhém čtvrtletí silné oživení investic

Italská ekonomika zažila v druhém čtvrtletí silné oživení investic. Ukazuje to zpřesněný odhad vývoje HDP, který zveřejnil Italský statistický úřad.

Investice do fixního kapitálu se v druhém čtvrtletí meziročně zvýšily o 38 %. Nejvíce se zvýšily, a to o 71 %, investice do dopravních prostředků. Silné investice také putovaly do nerezidenčních nemovitostí, rezidenčních nemovitostí a strojů. Výrazně se meziročně zvýšily, a to o více než 14 %, také výdaje italských domácností. Menší byl příspěvek k růstu HDP zahraničního obchodu.

V druhém čtvrtletí rostl italský hrubý domácí produkt meziročně o 17 % a ve srovnání s prvním kvartálem o bezmála tři procenta. “Silné oživení výrobních aktivit poukazuje na výrazné zvýšení vytvořené přidané hodnoty v průmyslu a ve službách,” uvádí italský statistický úřad. V průmyslu se hrubá přidaná hodnota zvýšila o 37%, v odvětví obchodu, přepravy, pohostinství a ubytování pak o 29 %. V druhém čtvrtletí byla ale srovnávací základna velice nízká kvůli přísným pandemickým opatřením zavedenými italskou vládou v loňském roce.

Zdroj: www.istat.it

Zdroj fotografie: Pixabay

Loading…