Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

11.08.2021

Itálii hrozí nedostatek řidičů nákladních vozů

Itálii v příštích letech hrozí nedostatek řidičů nákladních vozů. Varování vyslalo oborové sdružení Anita, které je součástí svazu průmyslu Confindustria.

Podle odhadů sdružení v příštích dvou letech v Itálii bude chybět nejméně 17.000 řidičů nákladních vozů a počet by se v následujících letech mohl zvyšovat. V odvětví je totiž nízká generační obměna. Zaměstnání řidiče není pro mladé tolik atraktivní a příchod nových řidičů nedokáže dlouhodobě vyvážit odchod lidí z odvětví. Poptávka po řidičích navíc roste kvůli vyššímu objemu přepravy, tlaku na větší dochvilnost i novým regulacím. „V těchto podmínkách dopravním firmám hrozí, že nebudou schopny zaručit dodávky zboží, a to včetně toho základní potřeby,“ uvedl předseda sdružení Thomas Baumgartner.

Anita navrhuje několik řešení stávající situace. Žádá vládu, aby otevřela specifickou migrační kvótu pro zahraniční řidiče. Dále poukazuje na opatření zavedená v kraji Lombardie, kde region přispívá firmám a i zájemcům o toto řemeslo na náklady spojené se získáním řidičského oprávnění. Kromě toho je podle sdružení nutné aktivněji nabízet rekvalifikaci na řidiče nezaměstnaným lidem.

Zdroj: https://www.anita.it/news.asp?id=1827 Zdroj fotografie: Pixabay

Loading…