Italská skupina Ferrero chce do roku 2030 snížit o polovinu své emise. Skupina to uvedla ve své nové zprávě o ekologické udržitelnosti.
Skupina chce, aby do roku 2030 byly emise z vlastních aktivit nižší o polovinu ve srovnání s rokem 2018. Emise na tunu produktů by se měly snížit o 43 procent. Do roku 2025 Ferrero plánuje, že všechny obaly jejích produktů budou recyklovatelné či kompostovatelné. V roce 2020 podíl činil bezmála 83 procent. V roce 2020 navíc evropské výrobní závody skupiny využívaly pouze certifikovanou elektrickou energii z obnovitelných zdrojů.
V loňském roce Ferrero dosáhla dalšího významného cíle – 100 procent dodávek kakaa pocházelo z udržitelného zemědělství, které bylo certifikované nezávislými institucemi. „Naše skupina nebere ohled pouze na produktivitu. Mezi našimi prioritami byla vždy ochrana zaměstnanců v zemědělství, a to hlavně v méně rozvinutých zemích,“ uvedl CEO skupiny Lapo Civiletti.
Zdroj a zdroj fotografie: www.ferrero.it