Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

02.07.2021

Negativní test budou potřebovat i cestující ze zelených zemí

 České ministerstvo zdravotnictví od 9. července zavede přísnější pravidla pro cestující ze zahraničí. Oznámil to ve čtvrtek 1. července vedoucí ministerstva Adam Vojtěch. Země se obává šíření variant koronaviru v zahraničí.

Zpřísnění se dotkne zemí s nízkým či středním rizikem (zelené a oranžové na cestovatelské mapě), mezi kterými je i Itálie. Cestující budou muset vyplnit před příjezdem elektronický formulář. Osoby, které při vstupu na české území nedokončili očkování proti covidu-19 po alespoň 14 dnů, se budou muset prokázat negativním testem. Ten bude možné udělat také do pěti dnů od příjezdu do ČR. Bez negativního testu se zaměstnanci nebudou moci vrátit na pracoviště.

Od 9. července se změní také pravidla, podle kterých se posuzuje bezinfekčnost v Česku. Změna se týká očkovaných osob. V ČR budou považovány za bezinfekční osoby po 14 dnech od dokončení očkování, nyní stačí 22 dnu po první dávce. Také lidé, kteří zatím absolvovali pouze jednu dávku očkování u dvoudávkových vakcín, opět budou muset prokazovat při návštěvě restaurací, kulturních akcí v ČR atd. testem na covid-19.

Zdroj a zdroj fotografie: www.vlada.cz

Loading…