Restaurace Le Cinque Corone se nachází v jednom z nejkrásnějších zákoutí pražského centra – v Melantrichově ulici. O obnově provozu jsme mluvili s jedním z provozovatelů Marcem Mastrocinquem.
Na co jste se zaměřili při obnově provozu?
Trochu jsme zkrátili naši nabídku, která byla před tím dosti rozsáhlá, a zaměřili jsme se na náš hlavní pokrm – opravdovou italskou pizzu.
Jaká je návštěvnost po otevření vnitřních prostorů?
Počet hostů postupně roste. Nacházíme se v oblasti, v ulici Melantrichova, kterou před pandemií procházely miliony turistů. Ale, jelikož se nejedná o obchodní ulici, tak Češi nemají tolik důvodu sem zajít a zastavit se tady. Hodně jsme navíc pracovali s italskými turisty, kteří tu stále nejsou. O víkendech ale zaznamenáváme dobrou obsazenost, slabší jsou pracovní dny.
Zaznamenali jste při restartu nějaké obtíže, například v oblasti personálu?
Jsme rodinnou restaurací. Polovina z lidí, kteří pracují v naší restauraci, jsou členy naší rodiny a personál nezaměstnáváme na krátkodobé smlouvy. Máme zaměstnance, kteří s námi pracují už hodně let a dobře chápou situaci naší restaurace. A také díky státní podpoře jsme nikoho nemuseli propustit.
Zdroj: Camic
Zdroj fotografie: Le Cinque Corone