Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

29.03.2021

Italské dráhy začnou vypravovat Covid free rychlovlaky

Italský státní železniční dopravce Trenitalia začne po Velikonocích vypravovat první Covid free spoje mezi Milánem a Římem. Potvrdilo to vedení dopravce.

Zpočátku se bude nabídka týkat jednoho páru rychlovlaků Freccia Rossa. Před nástupem do spoje se pasažéři budou muset prokázat negativním testem ne starším 48 hodin. Bude rovněž možné si nechat udělat test přímo na nádraží, a to zdarma. Testované budou také posádky vlaků. Spoj bude cestovat bez dalších zastávek. Je pravděpodobné, že první vlak pojede ráno z Milána do Říma a odpoledne nazpět z Říma. Pasažérům, kterým by vyšel pozitivní test, bude vráceno 100 procent jízdného. Obsazenost spojů bude omezena na polovinu.

První pár vlaků vyjede v testovacím režimu. Pokud bude o tuto službu zájem, dráhy nejspíš frekvenci Covid free spojů navýší. „Pokud se tento druh spojů osvědčí, tak je naším záměrem ho rozšířit, a to hlavně v období turistické sezóny,“ uvedl generální ředitel drah Gianfranco Battisti. Společnost za tímto účelem zřizuje 11 testovacích míst na nejvýznamnějších nádražích.

Zdroj: www.corriere.it

Zdroj fotografie: Ferrovie dello Stato

Loading…