Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

29.03.2021

Vláda prodloužila nouzový stav do 11. dubna

Nouzový stav bude v České republice platit do 11. dubna. Schválila to vláda poté, co k tomu dostala souhlas Poslanecké sněmovny.

Kabinet chtěl po poslancích, aby schválili prodloužení nouzového stavu o 30 dní, a to do konce dubna. Většinu hlasů ale dostal návrh předložený komunisty, který umožnil prodloužení o 14 dní. Trvání nouzového stavu kabinetu umožnilo prodloužení omezení volného pohybu – zákazu nočního vycházení od 21 do 5 hodiny a zákazu cest mezi okresy s již platnými výjimkami například pro pracovní cesty.

Kabinet odůvodňoval žádost o prodloužení nouzového stavu právě omezením volného pohybu. Ostatní opatření bude možné prodloužit či zavést na základě nového pandemického zákona. Ačkoliv se epidemiologická situace v zemi lepší, Česká republika stále zaznamenává nejvyšší hodnoty v regionu. Za posledních 14 dní se na 100.000 obyvatel prokázalo přes tisíc nových případů nákazy koronavirem, což je dvakrát více než na Slovensku a Rakousku a pětkrát více než v Německu, ukázal výpočet České tiskové kanceláře.

Zdroj: www.vlada.cz

Zdroj fotografie: vlada.cz

Loading…