Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

25.03.2021

Itálie chce začít s uvolňováním opatření až po Velikonocích

Itálie chce začít uvolňovat protiepidemická opatření až po Velikonocích. V Parlamentu to řekl ve středu premiér Mario Draghi.

„Bedlivě pozorujeme údaje o vývoji nákazy, pokud to ale epidemiologická situace umožní, tak mezi prvními otevřou školy,“ uvedl premiér. Ten také slíbil, že vláda začne připravovat plán rozvolnění, který by mohl začít platit po Velikonocích. Po období svátků ale kabinet již schválil tvrdší opatření, jež mají zamezit většímu počtu kontaktů mezi lidmi.

Hlavním cílem kabinetu je nyní navýšit tempo očkování. Draghi by ho chtěl ztrojnásobit na zhruba půl milionu lidí denně.Pracujeme na dohnání ztraceného času v předchozích měsících,“ řekl premiér. Snahy jsou však dosud omezeny nedostatečným množství očkovacích látek. I proto Itálie patří mezi země, které nejvíce podporují zákaz vývozu vakcín z Evropské unie. Draghi také podpořil projekt očkovacího pasu, který by mohl pomoci obnově cestovního ruchu v létě. „Tohoto cíle je však nutné dosáhnout bez diskriminace občanů a s ochranou jejich citlivých údajů,“ uvedl premiér.

Zdroj: www.ilsole24ore.com

Zdroj fotografie: governo.it

Loading…