Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

19.03.2021

Italské firmy podaly rekordní počet žádosti o evropské patenty

Italské firmy podaly v loňském roce rekordní počet žádostí o registraci evropských patentů. Vyplývá to ze statistik Evropského patentového úřadu.

Počet podaných návrhů z Itálie vzrostl meziročně o zhruba tři procenta na 4600. „To je velice povzbudivá zpráva, protože víme, že výzkum a vývoj vedou k udržitelnějšímu světu a na inovacích závisí ekonomická obnova,“ uvedl předseda úřadu António Campinos. Italské firmy nejčastěji podávají žádost o patenty v tradičních odvětvích jako je výroba dopravních prostředků či strojírenství. Vloni ale žádosti nejvíce rostly v odvětví léků a lékařských technologií.

Nejvíce aktivním italským regionem je Lombardie, která je jedenáctá v celoevropském srovnání. Následují Emilia-Romagna a Benátsko. Na tyto tři regiony připadá 60 procent žádostí. Nejaktivnější pak byly průmyslové firmy jako Pirelli, Leonardo, Brembo, Prysmian či Chiesi Farmaceutici. Některé firmy s rozsáhlými aktivitami v Itálii ale v žebříčku nejsou, protože mají oficiální sídlo v zahraničí. Jedná se například o výrobce kamionů, autobusů či traktorů CNH Industrial.

Zdroj: www.ilsole24ore.com

Zdroj fotografie: Wikimedia

Loading…