Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

18.03.2021

Podnikatelé mohou hlasovat v anketě Zákon roku

Podnikatelé mohou do 11. dubna hlasovat o zákoně roku, který nejvíce přispěl ke zlepšení podnikatelského prostředí v České republice. Vítěz bude vyhlášen 20. dubna.

Anketa je každoročně pořádána právní firmou Deloitte Legal, jež je členem Italsko-české komory. Ačkoliv práce Parlamentu byly silně ovlivněné pandemií covidu-19, podle nominační rady byl rok 2020 relativně bohatý na první normy, které by mohly zlepšit podmínky pro podnikání v zemi. Rada jako obvykle vybrala pět zákonů, o kterých hlasuje veřejnost.

Oblast nominovaných zákonů se pohybuje od ochrany životního prostředí po daňovou oblast. Mezi nominovanými normami je například zákon o bankovní identitě, který by měl ulehčit přístup k digitální veřejné správě. Reakcí na epidemii covid-19 je zákon o loss carry-back. Zlepšení vztahů mezi zaměstnavatelem a zaměstnanci se očekává od novely zákoníku práce. V anketě figurují i další dvě normy – zákon o bezplatnému přístupu k technickým normám a novela vodního zákona, která reaguje na stále častější stavy sucha.

Hlasujte zde: https://www.zakonroku.cz/anketa/

 

Zdroj: https://www.zakonroku.cz/anketa/

Zdroj fotografie: Pixabay

Loading…