Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

09.03.2021

Nová italská vláda finišuje přípravu plánu reforem

Nová italská vláda dokončuje přípravu nového národního plánu reforem, který musí zaslat Evropské komisi, aby mohla začít čerpat prostředky z nového plánu obnovy.

Podle ministra financí Daniela Franca plán počítá s reformou veřejné správy a justice. „Třetí oblast intervence se týká zjednodušení platných norem,“ dodal Franco. Do plánu se naopak nedostane daňová reforma, kterou se však současný kabinet Maria Draghiho chce taktéž zabývat. Vláda současně pracuje na posílené jednotlivých úřadů, již budou žádat o čerpání prostředků. Plán musí vláda zaslat do Bruselu do konce dubna.

Z evropského plánu obnovy by Itálie měla dostat 191,5 miliard eur, z nichž 69 miliard eur budou dotace a zbytek zvýhodněné půjčky. K tomu bude Itálie čerpat i prostředky z běžných evropských fondů, takž konečné číslo se přehoupne nad 200 miliard eur. První prostředky by mohly dorazit během léta. Ministr financí odhadl dopad evropského plánu obnovy nad tři procenta HDP. Konečný výsledek ale bude ve velké míře záviset na kvalitě podpořených projektů.

Zdroj: www.agi.it

Zdroj fotografie: mef.gov.it

Loading…