Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

26.02.2021

Ministerstvo může začít vyplácet příspěvky z programu Covid Nájemné III

Ministerstvo průmyslu a obchodu může začít vyplácet příspěvky z programu Covid Nájemné III. Program dostal notifikaci od Evropské komise.

Ministerstvo obdrželo v programu 19.000 žádostí s celkovým objemem 1,4 miliardy korun. Dalších 11.700 žádostí v hodnotě 1,2 miliardy korun je rozpracováno. Program, který vyplácí příspěvek v hodnotě 50 procent nájmů zaplacených v říjnu, listopadu a prosinci, má k dispozici tři miliardy korun.

Notifikaci zatím nedostal program Covid gastro uzavřené provozovny. Příjem žádostí byl prodloužen od 1. do 15. března. Ministerstvo přijalo zhruba 17.000 žádostí v hodnotě 2,7 miliard korun, dalších 2400 žádostí v objemu 200 milionů korun je rozpracováno. Program poskytuje příspěvek ve výši 400 korun na zaměstnance či spolupracovníka za den omezení podnikatelské činnosti.

Ve čtvrtek pak Senát schválil novelu zákona o bonusu pro OSVČ. Hlavní novinkou je zdvojnásobení hodnoty příspěvky z 500 na 1000 korun za den omezení. Na příspěvek dosáhnou OSVČ s propadem tržeb o padesát procent. Vyplácení bonusu nebude již svázané s trváním nouzového stavu, ale bonusová období bude vyhlašovat vláda. První dvě období obsahuje zákon a pokrývají měsíce únor a březen.

Zdroj: www.idnes.cz

Zdroj fotografie: senat.cz

 

Loading…