Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

19.02.2021

Italští průmyslníci založili fond na podporu robotiky a kyberbezpečnosti

Tři významní italští průmyslníci spojili síly a založili investiční fond na podporu poslední generace robotiky a kyberbezpečnosti.

Za novým fondem Cysero stojí Alberto Bombassei ze skupiny Brembo, Angelo Radici z Radici Group (dceřinné firmy obou skupin jsou členy Italsko-české komory) a Pierino Persico ze společnosti Persico. „Cílem tohoto projektu je vytvořit nové průmyslové odvětví a otevřít možnosti těm, kteří pak na robotických platformách budou moci vytvořit služby, komunikační strategie a nové modely byznysu,“ uvedl Bombassei. Prvním cílem fondu je podpořit italský výzkum a badatele. „Příliš často se stává, že brilantní myšlenky zrozené v Itálii najdou uplatnění v zahraničí,“ dodal Bombassei. První investice by tak měly směřovat do inovativních start-upů.

Cílem třech průmyslníků je dát dohromady prostředky ve výši sto milionů eur. Oni sami do Cysera vložili 15 milionů eur. „Začali jsme s hledáním investorů a věříme, že první operace dokončíme během jara,“ uvedl Salvatore Majorana, ředitel inkubátoru Kilometro Rosso, které je faktickým sídlem fondu. Do konce února by podle cílů zakladatelů měl fond disponovat dvaceti miliony eur.

Zdroj: www.ilsole24ore.com

Zdroj fotografie: Kilometro Rosso

 

Loading…