Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

11.02.2021

Itálie se účastní evropské aliance na rozvoj baterií pro automobily

Itálie se účastní rozsáhlé aliance na rozvoj baterií pro pohon automobilů. Aliance se účastní dalších jedenáct zemí, a to včetně Německa, Francie či Španělska.

Aliance se účastní dvanáct průmyslových firem, a to včetně FCA či Enelu, a dvě výzkumné společnosti. Evropská komise povolila státní podporu ve výši 600 milionů eur, která má vést vynaložení další miliardy eur ze soukromých zdrojů. Podle italského ministerstva hospodářského rozvoje je cílem vytvořit „udržitelný a inovativní řetězec výroby“, který EU umožní vyrábět baterie a bude řešit také jejich recyklaci.

Na konci ledna Evropská komise povolila veřejnou podporu v celkové výši 2,9 miliardy eur. Veřejná podpora má podnítit dalších devět miliard eur soukromých investic. Podle Evropské komise byla tato inovační výzva příliš velká na to, aby ji nesla jen jediná členská země. „Dává tak smysl, že se evropské vlády spojily a společně podpořily průmysl v rozvoji inovativních a udržitelných baterií,“ uvedla místopředsedkyně Evropské komise Margrethe Vestager.

Fonte: ec.europa.eu

Zdroj fotografie: FCA

Loading…