Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

25.01.2021

Sněmovna schválil rozšíření bonusu na OSVČ v úpadku

Poslanecká sněmovna schválila novelu zákona, díky které budou moci čerpat živnostenský bonus také OSVČ v úpadku. Novela teď míří do Senátu, kde se očekává kladné posouzení.

Díky novele OSVČ na hlavní činnost v úpadku budou moci čerpat bonus za kompenzační období, které začalo v loňském říjnu. Bonus činní 500 korun za den nouzového stavu a mohou ho čerpat OSVČ v odvětvích, která přímo omezila vládní opatření, či v navazujících aktivitách na přímo omezené sektory. Ministerstvo financí očekává, že podá žádost několik tisíc lidí a celkově má rozšíření bonusu vyjít státní pokladnu na zhruba 100 milionů korun.

Ministryně financí Alena Schillerová uvedla, že rozšíření žadatelů o bonus umožnila předběžná dohoda s Evropskou komisí. Bonus bude vyloučen z takzvaného dočasného rámce EU, který neumožňuje podporu subjektů v insolvenci či ve finančních problémech před 31. prosincem 2019. Na bonus se tak budou stahovat běžné limity de minimis, které umožňují poskytnout podporu ve výši 200.000 eur v průběhu tří let.

 

Zdroj: https://www.idnes.cz

Zdroj fotografie: psp.cz

 

Loading…