Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

05.01.2021

Vláda schválila nový program kompenzací Covid Uzavřené provozovny

Vláda v pondělí 4. ledna schválila nový program kompenzací Covid Uzavřené provozovny pro firmy, které mezi 14. říjnem a 10. lednem musely uzavřít svůj provoz kvůli vládním opatřením.

„Za každého zaměstnance v pracovním poměru, případně spolupracující OSVČ, bude možné čerpat 400 korun na den. Nový program počítá s tím, že podpoří provozovny po ten počet dnů, kdy měly zavřeno,“ uvedl ministr průmysl a obchodu Karel Havlíček. Program bude mít zpočátku k dispozici 2,5 miliardy korun, počítá se s navýšením až na šest miliard korun. Ministerstvo předpokládá, že otevře další výzvy programu pro firmy, jejichž aktivita bude přerušena i po 10. lednu.

Ministerstvo průmyslu a obchodu chce spustit příjem žádostí do 15. ledna. Program musí být notifikován Evropské komisi. Příspěvek z programu bude možné kombinovat s dalšími státními příspěvky, například bonusem pro OSVČ, dotacemi z programu Antivirus či příspěvky z programu Covid Nájemné.

Zdroj: https://www.mpo.cz/cz/rozcestnik/pro-media/tiskove-zpravy/vlada-schvalila-novy-program-pro-vsechny-uzavrene-provozovny--258744/

Zdroj fotografie: mpo.cz

Loading…