Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

04.01.2021

Česká republika zůstává v nejvyšším stupni omezení

Česká republika zůstává i po vánočních svátcích v nejvyšším stupni protiepidemických omezení.

Do pátého stupně omezení země vstoupila 27. prosince a podle vládního opatření má stupeň trvat alespoň do 10. ledna. Není však vyloučeno, že vláda stupeň omezení prodlouží. V prvních dnech letošního roku se totiž hodnocení epidemické situace drželo na 90 bodech ze 100. Dnes hodnocení kleslo na 85 bodů. Na posledním zasedání před vánočními svátky také vláda prodloužila nouzový stav, a to do 22. ledna.

V pátem stupni omezení jsou zavřené téměř všechny obchody a provozovy s výjimkou prodeje statků běžné spotřeby a základních služeb. Zákaz nočního vycházení začíná již ve 21 hodin a trvá do 5 hodin ráno. Shromáždění jsou omezena na maximálně dvě osoby.

Vláda na zasedání z 23. prosince projednala také některé změny v kompenzacích podnikům. Kabinet dal úkol Ministerstvu průmyslu a podniku (MPO), aby vypracoval kompenzační program pro všechny podniky omezené vládními opatřeními. Program Covid Uzavřené provozovny nahradí zamýšlený program Covid Gastro, který byl určen pouze podnikům v pohostinství.

Vláda dala za úkol MPO, aby připravilo třetí výzvu programu Covid Nájemné, která pokryje čtvrté čtvrtletí. Žadatelé budou moci získat příspěvek ve výši 100 procent nájmů zaplacených v říjnu, listopadu a prosinci. Uvolněna budou také některá omezení dotýkající se spřízněných osob.

 

Zdroj: https://www.vlada.cz/cz/media-centrum/aktualne/vlada-prodlouzila-nouzovy-stav-o-dalsich-30-dnu--prisnejsi-opatreni-zacnou-platit-od-27--prosince-185809/

Zdroj fotografie: vlada.cz

Loading…