Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

16.12.2020

Antivirus a kompenzační bonus: dokdy platí?

Programy Antivirus a kompenzační bonus pro OSVČ a společníky malých společností patří mezi hlavní opatření, která zavedla vláda pro zmírnění dopadů epidemie koronaviru na ekonomiku. Trvání obou opatření, jež patří k nejpoužívanějším ze strany podnikatelských subjektů, je ale omezené.

Bonus pro živnostníky a společníky malých firem se v současnosti nachází v takzvaném 4. bonusovém období, které trvá do 24. prosince. Další bonusové období bude zahájeno, pokud Poslanecká sněmovna odsouhlasí prodloužení nouzového stavu. S prodloužením nouzového stavu se totiž pojí i prodloužení vyplácení bonus. Ne všichni žadatelé ale mají právo na vyplácení podpory, která činí 500 korun za den, po celé období. Hlavní podmínkou je, že jejich převažující aktivita, která generuje alespoň 50 procent příjmů, je zakázaná či omezená opatřeními vlády. Na podporu mají nárok i podnikatelé s výpadkem alespoň 80 procent příjmů.

Program Antivirus, ze kterého mohou firmy obdržet kompenzaci až ve výši 100 procent platu svých zaměstnanců, končí podle aktuálního stavu legislativy 31. prosince. Premiér Andrej Babiš ale ohlásil, že vláda příští týden projedná prodloužení programu. Zákon o kurzarbeitu, který měl Antivirus nahradit, nebyl totiž ještě schválen Parlamentem. Program by mohl být prodloužen až do března.

 

Zdroj: Camic

Zdroj fotografie: psp.cz

Loading…