Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

27.11.2020

Do výroby vakcín proti covidu-19 se zapojí i italské firmy  

Do výrobního řetězce vakcín proti nemoci Covid-19 se zapojí také několik italských firem.

Nejznámější je případ výzkumné společnosti IRBM, které sídlí nedaleko Říma, a dalších firem z tamního farmaceutického klastru. Firma se od začátku podílí na vývoji vakcíny, který vedou Oxfordská univerzita a farmaceutický gigant AstraZeneca. Firma se specializuje na zkoumání a tvorbu oslabených adenovirů, jež slouží k vyvolání reakce imunity, díky které vakcína funguje.

O několik desítek kilometrů na jih, v regionu Kampánie, se nachází společnost Pluris. Její vývojáři pracují na výrobě přenosných výkonných mrazáků, jež mohou posloužit k správnému uchování vakcín, jako je ta vyvíjená společností Pfizer, jež vyžadují skladování za velice nízkých teplot. Dostupnost těchto mrazáků bude klíčová pro distribuci očkovacích látek mimo hlavní střediska.

Zhruba sto nových zaměstnanců pro svůj závod poblíž Padovy hledá skupina Stevanato. Poptávka po novém personálu přímo souvisí s vývojem vakcíny. Stevanato je jedna z mála firem v Evropě, jež vyrábí sterilizované lahvičky, do kterých bude plněna očkovací látka. V uplynulých měsících navíc skupina rozjela výrobu testů na Covid-19.

 

Zdroj: Camic

Zdroj fotografie: Pixabay

Loading…