Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

07.09.2020

Na půl maratonu Ready for restart společnosti RunCzech padl světový rekord

Na půlmaratonu Ready for restart, který uspořádala společnost RunCzech - Prague International Marathon, člen Italsko-české komory, padl v ženské závodě světový rekord. Běh se uskutečnil v sobotu 5. září na pražské Letné.

Vítězka závodu Peres Jepchirchir dokončila 21,1 kilometrů dlouhý okruh za hodinu, pět minut a 34 sekund. Jedná se tak o světový rekord ve výlučně ženském závodě. V mužském závodě zvítězil Kibiwott Kandie z Keni, který doběhl do cíle za 58 minut a 38 sekund, což je pátý nejlepší čas na světě. Sobotní závod byl na pozvání a zúčastnilo se ho 35 atletů světového renomé.

Společnost RunCzech dokázala uspořádat závod během několika málo týdnů. „Myslím, že se nám podařilo vytvořit vzor pro další závody po celém světě. Tohle by mohl být model, jak fungovat v pandemii. Cíl je možná daleko, ale my se nevzdáme,” uvedl předseda organizačního výboru Carlo Capalbo. Kvůli epidemii Covid 19 a přijatým omezením na území Prahy musela RunCzech odřeknout všechny letošní pražské závody běžeckého seriálu RunCzech.

Zdroj: https://www.runczech.com/

Zdroj fotografie: PIM

Loading…