Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

01.09.2020

Program Covid Ubytování obdržel notifikaci od Evropské komise

Program na podporu ubytovacích zařízeních pro turisty dostal od Evropské komise notifikaci. Oznámila to ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová.

Díky notifikaci z Bruselu bude Ministerstvo pro místní rozvoj moci spustit tento podpůrný program. „Výzvu na podávání žádostí vyhlásíme co nejdříve,” slíbila ministryně Dostálová. Díky notifikaci u Evropské komise mohou firmy využít uvolnění obsažené v dočasném rámci Evropské Unie a čerpat na jednu firmu veřejnou pomoc v hodnotě až 800.000 eur.

Program Covid Ubytování počítá s částečnou náhradou škody ubytovacím zařízením pro turisty, jež musela zůstat uzavřená kvůli vládním opatřením proti epidemii Covid-19. Program počítá s podporou za pokoj po dobu 72 dní. Počet dnů ale může být zkrácen u zařízeních, jež jsou otevřená sezóně.  Podpora je variabilní, od 330 korun na den a pokoj u pětihvězdičkových hotelů po 100 korun na den a pokoj u kempů či turistických ubytoven. Podporu nemohou čerpat zařízení využívající krátkodobé pronájmy, například Airbnb,

Zdroj: https://mmr.cz/cs/ostatni/

Zdroj fotografie: Pixabay

 

Loading…