Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

31.08.2020

Italská vláda odsouhlasila spolupráci Tim a Cdp na dobudování FTTH sítě

Italská vláda dala souhlas státní bance Cdp, aby dále pokračovala jednání s telefonickým operátorem Tim na vytvoření společné FTTH sítě.

Státní banka Cdp a společnost Tim mají spolupracovat na dobudování FTTH sítě, a to především v sekundárním úseku. Tím se myslí ta část sítě mezi rozvodovnou na ulici a přípojem ke konkrétnímu bytu či provozovně. Ke spolupráci má dojít skrze založení nové společnosti FiberCop, do které vyčlení své optické sítě jak Cdp tak Tim. Do nové společnosti by měli vstoupit i noví investoři a její governance by měla být nezávislá na operátoroví Tim, kterému zřejmě připadne těsná většina kapitálu. Operaci ještě musí schválit správní rada společnosti.

Italská vláda si od integrací sítí pod kontrolou Tim a Cdp slibuje zlepšení pokrytí vysokorychlostního internetu v Itálii a snížení technologického gapu země. Silná přítomnost veřejné banky a dalších investorů v kapitálu nové společnosti by měla zaručit, že nová jednotná síť bude za rovných podmínek přístupná i dalším poskytovatelům internetových služeb.

Fonte: https://www.ilsole24ore.com/

Zdroj fotografie: Pixabay

Loading…