Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

17.08.2020

Italské firmy investují do digitálních technologií, ale využívají je opatrně

Větší benefity z investic do digitálních technologií realizují velké firmy

Více než tři čtvrtiny italských firem s deseti a více zaměstnanci investovalo v letech 2016 až 2018 do digitálních technologií. Uvádí to výsledky výzkumu, který realizoval Italský statistický úřad.

Podle výsledků 77,5 procent firem investovalo do alespoň jedné z uvedených technologií. Jednalo se například o přístup k vysokorychlostnímu internetu, automatizaci a robotizaci, 3D tisk, internet věcí, správcovské softwary, cloudy či cyber bezpečnost. Profil firem je ale výrazně odlišný. V letech 2016 až 2018 převažovaly především investice do infrastruktur, které ale výrazně nezměnily byznysový a výrobní profil firem. „Výrazněji pomaleji se rozšiřují komplikovanější aplikace mající výraznější dopad na vnitropodnikové procesy: jen 16,6 procent firem investovalo do jedné z technologií jako je  internet věcí, rozšířená či virtuální realita, datová analýza, pokročilá automatizace, simulace nebo 3D tisk,“ uvádí zpráva z výzkumu.

Konzervativnější přístup k technologiím se projevuje ve výsledcích jejich použití. Zhruba 65 procent firem míní, že investice do nových technologií zlepšily komunikace uvnitř firmy. Jen 40 procent firem si ale myslí, že díky investicím došlo také ke zvýšení efektivity uvnitř podniku. Zvýšení efektivity zaznamenávají především firmy, které udělaly komplexnější investice do více technologií. Méně než pětina firem pak uvedla, že digitalizace zlepšila získávání externích informací.

Zdroj: https://www.istat.it/it/

Zdroj fotografie: Istat

Loading…