Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

13.07.2020

Česká spořitelna podpořila projekty s cílem zamezit šíření nemoci Covid-19

Jedna z největších českých bank, Česká spořitelna, jež je členem Italsko-české komory, podpořila v posledních týdnech několik projektů, jejichž cílem je zamezit šíření nemoci Covid-19.

Česká spořitelna darovala půl milionu korun na zahájení masové výroby ochranných masek, jež vznikly díky návrhu vědců Českého vysokého učení technického. Další půl milionu korun banka věnovala projektu distanční medicíny Virtuální čekárna, jehož cílem je omezit kontakt mezi pacienty, jež jsou potenciální přenašeči viru, a zdravotnickým personálem. Banka také podpořila částkou 200 tisíc korun projekt Tiskne celé Česko. Prostředky putovaly na koupi materiálů nezbytných pro výrobu ochranných štítů za použití 3D tiskáren.

Další významné prostředky šly na podporu těch částí obyvatelstva, na které epidemie dopadla nejhůře. Nadace České spořitelny uvolnila 25 milionů korun na pomoc ohroženým dětem. Dalších pět milionů korun nadace poskytla svým partnerům na projekty pro seniory či pro zajištění vzdělávání. Česká spořitelna se také připojila k projektům, jako byl benefiční koncert pro pět českých nemocnic České filharmonie nebo projekt vzdělávání na dálku České televize UčíTelka.

Zdroj: www.csas.cz

Zdroj fotografie: Česká spořitelna

Loading…