Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

23.04.2020

Program Antivirus zatím vyplatil firmám 332,9 milionů korun

Ministerstvo práce a sociálních věcí zveřejnilo ve čtvrtek 23. dubna první výsledky fungování programu Antivirus. V rámci programu mohou firmy postižené epidemií Covid-19 zažádat o částečné proplacení mezd a náhrad mezd vyplacených zaměstnancům.

Od 6. dubna přijaly úřady práce, jež program spravují, od firem přes 37 tisíc žádostí. Zhruba 87 procentům žádostí bylo vyhověno a úřady práce tak mohly podepsat dohodu s firmami o poskytnutí finančního příspěvku. Ten je většinou úřady vyplacen do šesti pracovních dnů od podání vyúčtování ze strany firem. Dosud dostalo podporu z programu Antivirus na jedenáct tisíc firem. Hodnota příspěvků dosáhla 332,9 milionů korun a podpořila mzdy a náhrady mezd 92 156 zaměstnanců.

V prvním týdnu fungování programu, od 6. do 12. dubna, byla zaznamenána velmi vysoká chybovost žádostí. Zhruba 80 procent žádostí obsahovalo chybu, v následujícím týdnu pak chybovost klesla na 63 procent. Vysokému výskytu chyb se nevyvarovalo ani vyúčtování ze strany firem: v prvním týdnu, od 14. do 19. dubna, se chybovost vyhoupla na 82 procent.

Zdroj: www.mpsv.cz

Zdroj fotografie: MPSV

Loading…