Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

09.03.2020

Italská vláda schválila nová omezení

V noci ze soboty 7. na neděli 8. března italská vláda přijala nová omezení s cílem zamezit další šíření nákazy koronavirem.

Nový vládní výnos rozšířil tzv. rudou zónu na celý region Lombardie a dalších 14 okresů v krajích Piemont, Emilia-Romagna, Benátsko a Marche. Dle vládního výnosu je do 3. dubna zakázáno cestovat, vycestovat a pohybovat se uvnitř rudé zóny. Mezi výjimkami jsou "pracovní důvody". Dekret dále uzavírá muzea, sportoviště, sjezdovky, kulturní provozy, školy a univerzity. Otevírací doba barů a restaurací je omezena, a to jen za podmínky, že tyto provozy budou schopny udržet mezi hosty bezpečností vzdálenost jednoho metru. Omezený provoz budou mít i obchody.

Vládní výnos vyvolal ale celou řadu kritik. Podle podnikatelských svazů není jasné nakolik výnos umožňuje přepravu materiálů a zboží tak, aby bylo zajištěno pokračování výroby v průmyslových provozech. Regiony Benátsko a Emilia-Romagna navíc zpochybňují, zda je nutné, aby některé jejich okresy byly zařazeny do rudé zóny. Kritiku vzbudil také způsob, kterým byl zveřejněn vládní výnos. Návrh výnosu totiž prosákl do médií a vzbudil na několika milánských nádražích cestovní paniku.

Zdroj: www.governo.it

Zdroj fotografie: governo.it

Loading…