Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

26.02.2020

Primátorka města Brna, Markéta Vaňková, navštívila Novou Mosilanu

Primátorka města Brna, Markéta Vaňková, navštívila dne 13. února společnost a výrobní závod Nová Mosilana, člena Italsko-české komory.

Zástupci společnosti Nová Mosilana, jež patří do italské skupiny Marzotto, představili brněnské primátorce aktivity podniku i celé mateřské skupiny, plány rozvoje a projekty do budoucnosti. Primátorka Vaňková, která byla v Nové Mosilaně poprvé, také navštívila výrobní provoz. "Paní primátorka byla překvapena rozsahem portfolia a aktivit našeho podniku," uvádí Pavel Zezula, předseda představenstva Nové Mosilany. "Naše společnost je posledním větším textilním podnikem na území města Brna, které v minulosti mělo přezdívku moravský Manchester. Moravská metropole měla od 17. do 19. století velice silný textilní průmysl a mnohé zdejší známé firmy vznikly jako malé dílny, které dodávaly své produkty a služby vetším textilním závodům," dodává Pavel Zezula.

Jednání mezi zástupci firmy a delegací brněnské primátorky však nebyla jen o minulosti. Nová Mosilana usiluje, aby ji nový územní plán poskytl prostor pro další rozvoj. "Nechceme dále rozšiřovat výrobní provoz ale postavit na našich pozemcích ubytování pro naše zaměstnance ze zahraničí a školku či družinu pro jejich děti," dodává Pavel Zezula. Nová Mosilana se také ve čtvrtek 27. února připojí společně s dalšími významnými brněnskými firmami k memorandum, jehož cílem je snížit emise města Brna o čtyřicet procent do roku 2030. "Nová Mosilana má již celou řadu ekologických projektů a právě v těchto projektech vidíme velký prostor pro spolupráci s magistrátem," říká Pavel Zezula. Mezi cíle Nové Mosilany v oblasti udržitelnosti patří postupné omezování a vyloučení přítomnosti jednorázových plastů ve výrobě, zlepšení využívání odpadních vod a zvýšení používání zelených energií.

Zdroj Camic
Zdroj fotografie: Nová Mosilana

Loading…