Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

12.02.2020

Cortina a Courmayeur ve světové desítce nejvíce exkluzivních zimních letovisek

Italská letoviska Cortina d'Ampezzo a Courmayeur se umístila v desítce nejvíce exkluzivních zimních letovisek na světě. Žebříček sestavila realitní společnost Engel & Völkers.

Žebříček hodnotil průměrnou cenu za metr čtvereční bytu v zimních letoviscích. Cortina d'Ampezzo se umístila šestá s průměrnou cenou 18 tisíc eur za metr čtvereční a Courmayeur desátá s průměrnou cenou 11 tisíc eur za metr čtvereční. Žebříček vedou švýcarský Gstaad (33.900 eur/m2), kanadský Whistler Blackcomb (25.100 eur/m2) a americký Aspen (23.700 eur/m2). Co se týče nejdražších samostatných nemovitostí, tak se Cortina d'Ampezzo umístila čtvrtá s prodejem rezidenční nemovitosti za 17 milionů eur a Courmayeur devátá s prodejem v hodnotě 5,5 milionů eur. Prvenství drží ale prodej horské chaty v Saint Moritz (Švýcarsko) za 46,7 milionů eur.

"V příštích letech čekáme růst cen realit v luxusních lyžařských areálech. Trh s rekreačními nemovitostmi v tomto segmentu velice silně roste," uvádí agentura Engel & Völkers. Italská zimní letoviska pak doufají, že se o ně zvýší zájem v důsledku Zimních olympijských her, jež proběhnou v Milánu, Cortině d'Ampezzo a dalších lokalitách v Lombardii, Trentinu a Benátsku v roce 2026.

Zdroj: www.engelvoelkers.com

Zdroj fotografie: Piqsels

Loading…