Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

04.02.2020

Milán bude mít nové muzeum designu

Milán bude mít od června nové muzeum designu. Prostory, kde bude expozice umístěna, byly představeny v pondělí 3. února.

Zřizovatelem nového muzea je Spolek pro průmyslový design (Associazione per il design industriale), který od roku 1954 uděluje cenu Zlatého kružítka za nejzdařilejší italské designové produkty. Expozice muzea tak bude představovat 350 exponátů, jež v minulosti dostali tuto prestižní cenu. "Toto muzeum je místem, kde bude design představen široké veřejnosti  nejen jako kreativní fenomén ale také jako konkrétní závazek projektantů a firem vytvořit společnost a prostředí, kde se lépe žije," uvádí předseda spolku, Luciano Galimberti.

Muzeum bude umístěno do bývalého depa milánských tramvají, a později trafostanice Enelu, jež se nachází poblíž nové byznysové čtvrti Porta Nuova. Nové muzeum bude mít k dispozici 2400 metrů čtvereční výstavní plochy. První událostí, kdy si bude možné prohlédnout nové prostory, bude udělování cen Zlatého kružítka v dubnu. Muzeum se otevře veřejnosti v červnu letošního roku.

Zdroj: www.adi-design.org

Zdroj fotografie: Adi

Loading…