Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

31.01.2020

Česká letecká společnost Silver Air zaručí spoje s ostrovem Elba

Česká letecká společnost Silver Air bude příští tři roky provozovat letecké spojení ve veřejném závazku mezi ostrovem Elba a zbytkem Itálie. Informoval o tom radní pro dopravu regionu Toskánsko, Vincenzo Ceccarelli.

"Konečně bude možné znovu aktivovat významnou službu pro rezidenty v souostroví," uvedl radní Ceccarelli. Předchozí dvě soutěže na zajištění leteckého spojení ve veřejném závazku mezi ostrovem Elbou a hlavními italskými letišti totiž vyšly naprázdno. Až třetí soutěž, ve které uspěla Silver Air, zaznamenala jistý zájem. Důvod je jednoduchý: doplatek na zajištění služby v příštích třech letech byl zvýšen na tři miliony eur.

Česká letecká společnost, která dosud zajišťuje své služby turbovrtulovým letadlem Let L-410, se zavázala k provozování pravidelných leteckých spojů mezi ostrovem Elbou a letišti v Pise, Florencii a Milánu. Spoje jsou dotované mimo letní sezónu, a sice od 1.října do 31. května. Cena letenek je pro rezidenty v souostroví Elba zlevněná. Nová letecká spojení mají odstartovat do 30 dnů od podepsání smlouvy.

Zdroj: www.toscana-notizie.it

Zdroj fotografie: Silver Air

Loading…