Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

20.12.2019

Zpravodajský výbor itaského Parlamentu varuje před čínskými 5G společnostmi

Podobně jako ostatní země v Evropě, Itálie taktéž zvažuje, zda nechat vstoupit čínské 5G společnosti do budování této nové infrastruktury.

Jistou opatrnost nedávno vyjádřil ve své zprávě Parlamentní výbor pro dohled nad zpravodajskými službami (Copasir), jejíž části zveřejnila agentura Reuters. Výbor přiznává, že rozvoj 5G sektoru v posledních letech registruje významnou pozici čínských firem (Huawei, Zte). Čínské firmy se tak začínají ucházet v Evropě o zakázky na vybudování nové klíčové infrastruktury. Parlamentní výbor ale dodává, že dané firmy jsou často nezávislé na čínské vládě jen formálně, což zvyšuje bezpečnostní rizika. «Výbor nemůže nepovažovat jako opodstatněné obavy ohledně vstupu čínských firem do instalace, nastavení a údržby infrastruktur pro 5G sítí», dodává ve zprávě.

Vzhledem k těmto okolnostem Copasir doporučuje «zvážit také možnost, kde je to nezbytné pro ochranu národní bezpečnosti, vyloučit zmíněné firmy z soutěží na dodávku technologií pro 5G sítě». Zda takovému požadavku vyhoví i vláda není zatím jisté.

Zdroj: it.reuters.com

Zdroj fotografie: Wikimedia

 

Loading…