Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

10.12.2019

Italská vláda chce vstupovat do strategických podniků v krizi

Italská vláda se chystá sanovat podniky v krizi ve strategických sektorech. Shodují se na tom hlavní představitelé vládní koalice.

Podle současného premiéra Giuseppa Conteho, "je správné aby stát zasahoval tam, kde privátní subjekty selhávají, a tím zajistil v strategických sektorech nepřerušení výroby a zaměstnanost." Nový model státní intervence si vláda nejspíše vyzkouší na hutích Ilva v Tarantu, kde převezme část nákladů na likvidaci předchozích ekologických škod a modernizaci výroby.

Jak uvedl pro Financial Times ministr hospodářského rozvoje Stefano Patuanelli, italská vláda "je připravena sehrát svou roli" i případě odchodu soukromého investora, koncernu ArcelorMittal. Ministr ale dementoval zprávy, dle kterých koncern nabídl vládě jednu miliardu eur pro vyvázání se z investičního plánu. Způsob, kterým zasahovat do podniků v krizi, vymýšlí Ministerstvo Financí. Intervence bude zřejmě řídit vládní agentura na podporu investic Invitalia. Váha italské vlády v podnikovém sektoru tak nejspíše v příštích letech výrazně posílí.

Zdroj: www.ilsole24ore.com

Zdroj fotografie: governo.it

Loading…