Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

09.12.2019

Italské firmy jdou do zahraničí za lepším vstupem na trh a vyšší kvalitou výroby

Italské firmy se usazují v zahraničí z jiných než nákladových důvodů. Ukazuje to výzkum vedený Italským statistickým úřadem (Istat).

Podle Istatu hlavní důvody, proč se italské firmy rozhodly v letech 2018 až 2019 otevřít dceřinou firmu v zahraničí, souvisejí především s lepším pokrytím zahraničních trhů, se zvýšení kvality výroby či vývojem nových produktů či s přístupem k novým dovednostem a kompetencím. Výrazně naopak klesají důvody spjaté s náklady: jen přes 30% firem přiznalo, že investovaly do zahraničí kvůli nižším mzdovým důvodům či kvůli nižšímu daňovému břemenu. Podle výzkumu Istatu, přes 40% hlavních italských nadnárodních společností chystalo v letech 2018 a 2019 novou expanzi do zahraničí.

Podle údajů za rok 2017, ve světě bylo téměř 24 tisíc italských dceřiných firem. Ty zaměstnávají zhruba 1,8 milionů osob a jejich celkový obrat činí 538 miliard eur, což je hodnota blízká celkovému obratu italského exportu. Naopak zahraničních dceřiných společností bylo v Itálii zhruba 15 tisíc, zaměstnávaly zhruba 1,4 miliony osob  a jejich celkový obrat činil 572 miliard eur.

Zdroj: www.istat.it

Zdroj fotografie: Istat

Loading…