Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

30.10.2019

Mezi největšími italskými společnostmi jsou Eni, Generali a UniCredit

Největším italským firmám vévodí energetické společnosti. Ukazuje to nový žebříček 3452 nejvýznamnějších italských firem s obratem přesahujícím 50 milionů eur, jež vydalo oddělení analýz investiční banky Mediobanca.

V žebříčku firem aktivních v průmyslu a službách se umístily na prvních místech skupina Eni (75,8 miliard eur příjmů v roce 2018), skupina Enel (73,1 miliard eur příjmů) a správa energetických sítí GSE (příjmy v roce 2018: 32,3 miliard eur). «V top dvacítce největších firem jich je osm ve vlastnictví státu, šest v italském privátním vlastnictví a šest v zahraniční vlastnictví», dodává zpráva. Největší italskou průmyslovou skupinou je automobilový koncern FCA, jež obsadil celkové čtvrté místo s příjmy za loňský rok v hodnotě 27,2 miliard eur. Druhým největším průmyslovým koncernem je pak skupina Leonardo, osmá v celkovém hodnocení s příjmy 12,2 miliard eur. Nejvíce zaměstnanců měla pak skupina Poste Italiane, kde pracovalo na 134.000 osob.

Oddělení analýz Mediobancy sestavilo také hodnocení týkající se firem aktivních ve finančních službách. V bankovnictví je největší skupinou UniCredit, jež zaznamenala příjmy v hodnotě 20,5 miliard eur. Nasledují skupiny Intesa Sanpaolo s příjmy v hodnotě 17,8 miliard eur a Banco BPM s příjmy 4,6 miliard eur. V pojišťovacím sektoru je bezkonkurenčně první skupina Generali s 65,2 miliardami eur hrubého předepsaného pojistného. Následují s velkým odstupem Poste Vita (předepsané pojistné: 16,8  miliard eur) a Unipol Gruppo (12 miliard eur předepsaného pojistného).

Zdroj: mbres.it

Zdroj fotografie: Pixabay

Loading…