Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

30.10.2019

Letiště Milano Linate obnovilo svou činnost

Milánské letiště Linate obnovilo v sobotu 26. října svou činnost. Letiště bylo na několik měsíců uzavřeno kvůli rekonstrukci startovací a přistávací dráhy.

První letadlo, které dosedlo na zrekonstruovanou ranvej, byl spoj letecké společnosti Alitalia z Říma Fiumicino.  První pasažéry přivítali na nově otevřeném letišti primátor Milána Beppe Sala a ministryně dopravy Paola de Micheli. «Všechny termíny byly dodrženy», uvedl s potěšením primátor Sala. Práce na rekonstrukci městského letiště však generální opravou ranveje nekončí. Až do července roku 2021 je na plánu rekonstrukce vnitřních prostor letiště.

Během tří měsíců uzavření letiště došlo také k instalaci nového systému na odbavování zavazadel BHS (Baggage Handling System). Nový systém je vybaven čtyřmi systémy kontroly, jež urychlí a zkvalitní screening zavazadel putujících do trupu letadel. Letiště se dočkalo také nového systému odbavování pasažérů, jež má usnadnit a urychlit tento druh operací. Nově tak nebude již nutné vytahovat z příručních zavazadel elektroniku a nápoje. Pasažéři mohou také načíst do systému kontroly své biometrické údaje a tím dále ulehčit předletovou kontrolu a odbavení.

Zdroj: www.tgcom24.mediaset.it

Zdroj fotografie: Milano Airports

 

Loading…