Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

16.10.2019

Intesa Sanpaolo nezavede negativní úrokové sazby

Největší italská bankovní skupina Intesa Sanpaolo zřejmě nebude následovat nápad konkurentů z UniCredit na zavedení negativních úrokových sazeb. Uvedl to při prezentaci aktivit benefičního fondu banky prezident skupiny Intesa Sanpaolo, Gian Maria Gros-Pietro.

Podle Gros-Pietro se již dnes banka snaží, aby významní střadatelé nenechali ležet své peníze ladem na běžných účtech. «Co se týče účtů s velkými zůstatky, naším cílem je nabídnout těmto střadatelům vhodné příležitosti k investicím, a to nejen v oblasti finančních produktů», uvedl Gros-Pietro s tím, že klienti největší italské bankovní skupiny mohou za asistence banky investovat do výroby, start-upů či inovací. Podle Gros-Pietro by negativní úrokové sazby ani nepomohly k většímu oběhu peněz. «Negativní úroky mohou jen stěží přimět k investicím držitele likvidity na běžných účtech, protože k investicím dochází, když z nich plynou příjmy», dodal Gros-Pietro. Podle italského bankéře je tak stěžejní, aby investice podpořila vláda svou fiskální politikou.

Také skupina UniCredit velice zmírnila své počáteční plány na zavedení negativních sazeb u běžných účtů. Limit na zavedení negativních sazeb se zvýšil ze sto tisíc eur na jeden milion eur. Střadatelům, jež limit překročí, banka nabídne investice do měnových fondů bez navýšení poplatků a s garantovaným, alespoň nulovým, výnosem. «Co se týče obnosů nad jeden milion eur, s každým klientem projednáme řešení na míru, jež budou brát v potaz mimořádně proměny v makroekonomickém scénáři», zaručil se CEO skupiny UniCredit, Jean Pierre Mustier.

Zdroj: www.milanofinanza.it

Zdroj fotografie: Milano finanza

Loading…