Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

08.10.2019

Confindustria se obává o růst v roce 2020

Italský svaz průmyslu Confindustria se obává o ekonomický růst v letošním a příštím roce. Ukazují to odhady jejího analytického centra.

Pro letošní rok Confindustria odhaduje nulový růst italské ekonomiky. V příštím roce by se pak hrubý domácí produkt mohl zýšit o 0,4%, pokud se vládě podaří dodržet svůj slib, že nezvýší daň z přidané hodnoty. «Situace má své světlé a stinné stránky, ty stinné však převažují. Je tu ale pozitivní faktor spočívající v exportu našich firem, který neklesá, ba naopak italské firmy zvyšují svůj podíl na zahraničních trzích», uvedla generální ředitelka svazu, Marcella Panucci. Odhad svazu průmyslu je tak mírně pesimističtější než ten, se kterým počítá vláda při sestavování rozpočtu. Italská exekutiva uvedla v prognóze zvýšení HDP o 0,6%.

I přes nepříznivé výhledy, dle svazu Confindustria může být příští rok momentem zlomu. «Podmínkou ale je, že dividenda vyplývající z rekordně nízkých úrokových sazeb bude použita pro vytvoření klimatu důvěry, na podporu soukromým investicím a snížení zdanění práce», uvádí svaz. Ve fiskální oblasti tak Confindustria podporuje vládu, která počítá se snížením zdanění středních a nižších příjmů, z celkovou reformou sazeb DPH a prodloužení zvýšených daňových odpisů na pořízení strojového vybavení průmyslových firem.

Zdroj: www.ilsole24ore.com

Zdroj fotografie: Confindustria

 

Loading…