Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

04.10.2019

V Brně probíhá festival Design Days

V Brně probíhá do neděle 6. října festival Design Days. Zakladatelkou a hlavní kurátorkou festivalu je Alexandra Georgescu ze studia KOGAA, jež je členem Italsko-české komory.

Festival Design Days doputoval do svého čtvrtého ročníku. Víkendový program je plný různých akci, a to především workshopů a seminářů s designéry a s hosty ze zahraničí. «Když jsem přijela do České republiky, hledala jsem místo nebo událost, kde by se mohli designéři setkat napříč obory. Nic takového tu ale nebylo, tak jsem se rozhodla založit Brno Design Days», vysvětluje důvod vzniku festivalu Alexandra Georgescu a dodává: «Cílem není, abychom tu prodávali své nápady či výrobky, ale abychom měli příležitost se vzájemně poznat». Jedním z hlavních témat letošního ročníku je design aplikovaný na retailové prodeje a především na vitríny obchodů. Tomu se věnuje i soutěž Retail Therapy, v rámci které mohou návštěvníci festivalu vybrat nejlepší z osmi vitrín realizovaných ve spolupráci s designéry v centru Brna.

Brněnské Design Days se obvykle odehrávají ve výjimečných a veřejnosti těžce přístupných prostorách. Ani letošní ročník není v tomto ohledu výjimkou. Středobodem festivalu je Bochnerův palác, který je součástí administrativního projektu Vlněna I developerské společnosti CTP, jež je členem Italsko-české komory. «Pro tuto původní budovu stále hledáme využití, rádi bychom zde viděli restauraci nebo kavárnu», prozrazuje Jan Matoušek ze společnosti CTP. Ve vnitrobloku paláce by pak měla vzniknout zahrada, kde bude možné v klidu strávit oběd či pracovní odpoledne.

Stránky festivalu: brnodesigndays.cz

Zdroj fotografie: Brno Design Days

Loading…