Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

30.09.2019

Salini Impregilo předala novou linku kodaňského metra

Italská stavební společnost Salini Impregilo a jím vedené konsorcium předala novou linku metra v Kodani. Slavnostního otevření nové linky zvané Cityringen se v neděli 29. září zúčastnila i dánská královna Markéta II.

Podle zadavatele stavby, veřejné společnosti Metroselskabet, je nová okružní linka Cityringen jednou z největších staveb v historii Kodaně. Italská společnost Salini Impregilo vyhloubila zhruba třicet metrů pod povrchem dva 15,5 kilometrů dlouhé tunely. Po uzavření smlouvy práce trvaly zhruba osm let a probíhaly v náročných podmínkách. Trasa nové linky totiž leží pod historickým centrem města a oblasti přístavů. Nová linka má 17 stanic a podobně jako ostatní dvě trasy bude vybavena automatizovanými soupravami. «Nová linka metra změní každodenní život Kodaně», věří primátor města, Frank Jensen. Uvedením do provozu se přepravní kapacita kodaňského metra zvýší o 72 milionů pasažérů ročně na 122 milionů pasažérů.

Účast Salini Impregilo na stavbě nové linky však není jedinou italskou stopou v kodaňské hromadné dopravě. Provoz metra zaručuje společnosti Metro Service, která patří do skupiny Milánských dopravních podniků Atm. Podobně jako na dvou ostatních linkách tak i na Cityringenu budou jezdit italské soupravy AnsaldoBrera Driveless a systémy elektronického zabezpečení dodala italská společnost Hitachi Rail STS. Samotná infrastruktura však zůstává ve vlastnictví dánské státní společnosti  Metroselskabet.

Zdroj: intl.m.dk

Zdroj fotografie: Metroselskabet

Loading…