Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

18.09.2019

Itálie se zřejmě chystá na další omezení oběhu hotovosti

Nová italská vláda vedená premiérem Giuseppem Contem se zřejmě chystá na další omezení oběhu hotovosti. Uvádí to italská média.

Ministerstvo financí vedené sociálnědemokratickým europoslancem Robertem Gualtierim zvažuje několik opatření, jež by měla vést k většímu využívání elektronických peněz a dohledatelných způsobů platby. První sada opatření se má zaměřit na fyzické osoby. Ministerstvo financí zvažuje celou škálu možností, od zdanění výběru hotovosti z bankomatu až po omezení daňových odpočtů a slev jen na transakce, které byly provedeny dohledatelným způsobem platby. Další řada opatření se zaměří na podnikatele a banky. Ministerstvo financí by chtělo dosáhnout snížení či k zrušení manipulačních poplatku u malých plateb nebo zvýšit sankce podnikatelům, již neumožňují platbu kartou.

Mezi zvažovanými opatřeními tentokrát chybí snížení maximální hodnoty transakcí za použití hotovosti. Od září letošního roku však banky a jiné finanční instituce musí zaznamenávat operace s hotovostí s hodnotou nad deset tisíc eur. Hlavním cílem omezení je boj proti daňovým únikům. Podle pravicových kritiků vlády ale neexistují jednoznačné důkazy prokazující, že omezení hotovosti vede k lepšímu výběru daní.

Zdroj: quifinanza.it

Zdroj fotografie: Pixabay

Loading…