Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

17.09.2019

INPS schválil téměř milion žádostí o občanský příjem

Italské domácností projevily výrazný zájem o nový občanský příjem. Ukazují to statistiky italského úřadu sociálního zabezpečení INPS.

Po více než půl roku od zavedení nové dávky INPS schválil na 960 tisíc žádostí o přiznání občanského příjmu. Dalších 90 tisíc žádostí je ve zpracování. INPS současně zamítl přes 410 tisíc předložených žádostí. Z přijatých žádostí tvoří přes 133 tisíc žádostí o uznání navýšení důchodu. Občanský příjem je vyplácen na základě celkového příjmu domácnosti a je podmíněn trvalým pobytem v Itálii a ochotou se zapojit do rekvalifikačních kurzů či veřejně prospěšných prací.

Regiony s největší koncentrací osob a domácností pobírajících občanský příjem jsou na jihu země. Na jihu Itálie bylo schváleno přes půl milionu žádostí o občanský příjem, zatímco na severu jich bylo přijato zhruba 200 tisíce ve střední Itálii pak 126 tisíc. Výše měsíčního příjmu se odvíjí od příjmu domácnosti a bytové situaci. Zhruba pětině žadatelům byl přiznán příjem pod 200 eur měsíčně, a jen čtyři procenta dostávají více než tisíc eur měsíčně. Relativně vysoký podíl občanských příjmů pod 400 eur zřejmě povede k nižším ročním výdajům. Podle předseda INPS Pasqualeho Tridica by tak nevyčerpané prostředky mohly dosáhnout až dvou miliard eur.

Zdroj: www.inps.it

Zdroj fotografie: www.inps.it

Loading…