Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

09.09.2019

Akcionáři skupiny Mediaset schválili podnikovou transformaci

Akcionáři italské mediální skupiny Mediaset schválili na valné hromadě ve dne 4. září její transformaci navrženou vrcholným managementem.

Transformaci schválilo 78% přítomných akcionářů, což je více než požadované dvě třetiny. Díky operaci dojde k fúzi všech aktivit skupiny Mediaset do nové společnosti Mediaforeurope, která bude sídlit v Nizozemí. Až bude operace dokončena, akcionáři dostanou za každou akcii aktuálního Mediasetu jednu akcii nové společnosti. Vrcholný management si od sloučení do nové společnosti slibuje především úspory a vetší efektivitu podniku.

Na pozadí klíčového hlasování ale stále zuří konflikt mezi vedením společnosti, které je v rukou rodiny Berlusconi a jejích spojenců, a minoritními akcionáři z francouzské společnosti Vivendi. Ta na valné hromadě hlasovala proti vytvoření nové společnosti. Současně ale neuspěla s požadavkem, aby se hlasování mohla zúčastnit i společnost Simon Fiduciaria, kam vložila část svých akcií skupiny Mediaset. Je tak pravděpodobné, že se valnou hromadou a vpuštěnými akcionáři bude ještě zabývat soud. Ani účast společnosti Simon Fiduciaria by ale pravděpodobně nezměnila výsledek hlasování.

Zdroj: www.ilsole24ore.com

Zdroj fotografie: Wikimedia

 

 

Loading…