Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

20.06.2019

Automobilka Lamborghini otevřela své muzeum techniky

Italská sportovní automobilka Lamborghini otevřela své nové firemní muzeum. To bylo pojmenované Mudetec - Muzeum techniky.

Muzeum se rozprostírá na dvou podlažích ve firemním areálu automobilky v městečku Sant'Agata Bolognese. V rámci expozice jsou prezentovány historické vozy automobilky od roku 1963, kdy byla založena, až po současnost. Expozice se zaměřuje především na inovativní řešení a nové technologické postupy, které automobilka Lamborghini zavedla v 55 letech své historie. „Snažili jsme se v těchto prostorech zprostředkovat návštěvníkům význam pojmu historicita, jakožto ideální pojítka mezi minulostí, současností a budoucnosti,“ uvedl prezident automobilky, Stefano Domenicali.

Expozice se ale nezaměřuje jen na historii proslulé sportovní automobilové značky. Návštěvníci mohou například použít virtuální konfigurátor vozu či objevit inovativní řešení vyvinutá v posledních letech. Pro studenty škol jsou přítomné dvě laboratoře, jedna zaměřená na ergonomii vozu a druhá zaměřená na uhlíková vlákna a tvorbu karoserie. Automobilka je od roku 1998 vlastnictvím Audi a skupiny VW.

Zdroj: www.gazzetta.it

Zdroj fotografie: Lamborghini

Loading…