Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

09.04.2019

Itálie chce zavést rejstřík historických značek

Itálie nejspíše zřídí nový rejstřík historických značek. S návrhem počítá schválený vládní výnos s výjimečnými hospodářskými opatřeními.

Nový rejstřík by měl lépe chránit italské historické značky před „pirátskými nájezdy" zahraničních investorů. Vznik rejstříku podnítil případ historické značky čokolád Pernigotti, kterou odkoupil turecký investor a celou výrobu přesunul do Turecka. Značky budou moci registrovat do rejstříku samotné firmy nebo budou registrovány „z úřední moci" Italským úřadem pro patenty, který bude rejstřík spravovat. Za historickou značku bude považována taková značka, jež je registrována či působí na trhu alespoň padesát let.

Společně s rejstříkem vznikne i nový Fond na ochranu historických značek s rozpočtem sto milionů eur. Samotné pravomoce rejstříku a jeho správce vůči firmám, jež by chtěly zavřít výrobu v Itálii a ponechat si jen prestižní brand, budou ale nakonec omezené. S firmou by v takovém případě měla otevřít jednání vlády o zachování výroby v Itálii. Předchozí návrhy, že by v takových případech mohla být na značku a firmu uvalena nucená správa, nakonec padly pod stůl kvůli pravděpodobné neústavnosti tak radikálního opatření.

Zdroj: www.ilsole24ore.com

Zdroj fotografie: governo.it

Loading…