Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

08.04.2019

Export italského vína stabilně roste

Export italského vína v posledních letech stabilně roste a italští vinaří proto hledají nové nadějné trhy. Ukazují to údaje a odezvy zveřejněné při zahájení veletrhu Vinitaly ve Veroně.

Dle projekcí agentury Nomisma - Wine Market, italský export vína v posledním roce spíše stagnoval. Hodnota exportu se zvýšila o 3,8 procent na 6,2 miliardy eur. Export rostl především díky silnému růstu prodejů šumivého vína (+16,3 procent). Prodeje tichého vína se místo toho zvýšily o pouhé procento. Pomalou dynamiku růstu, či dokonce mírný pokles, zaznamenávají tradiční, a nasycené, trhy jako Německo, Spojené státy či Spojené království. I z tohoto důvodu se italské vinařské podniky snaží proniknout na nové trhy na Dálném východě a v Číně, kde Itálie zaostává nejen za tradičními konkurenty, jako Francie či Španělsko ale také za Austrálií a Čile. Na druhé straně objemy vývozu klesají, což ukazuje zvyšující se kvalitu exportovaného vína.

Zahájení letošní ročníku Vinitaly, které proběhlo v neděli 7. dubna, se účastnili vysocí političtí představitelé jako evropský komisař pro zemědělství Phil Hogan, ministr zemědělství Gian Marco Centinaio, vicepremiér Matteo Salvini či předsedkyně senátu Maria Elisabetta Alberti Casellati. Eurokomisař Hogan na nejvýznamnější veletrhu s italským vínem připomněl, že Itálie je druhým největším evropským exportérem tohoto nápoju popřál vinařům úspěch. „Itálie má také 600 místních denominací, a to je vůbec nejvyšší počet v Evropě," podtrhnul rozmanitost italské vinařské produkce Hogan.

Zdroj: www.vinitaly.com

Zdroj fotografie: Vinitaly

Loading…