Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

08.03.2019

Fiumicino v čele hodnocení evropských letišť

Římské letiště Leonardo da Vinci ve Fiumicinu je podruhé za sebou v čele hodnocení letišť s nejlepšími službami pro cestující. Fiumicino je největším římským letištěm a hubem společnosti Alitalia.

Podle organizace Airpost Council International, jež sestavuje hodnocení letišť na celém světě, je Fiumicino nejlepším evropským letištěm ve velikosti 40 milionů a více přepravených pasažérů. V hodnocení cestujících dostalo letiště 4,4 z pěti bodů. Cestující si nejvíce pochvalují odbavovací infrastrukturu, a to včetně nových automatických přepážek, přehlednost informací a ochotu letištního personálu. „Pro nás tato cena není dosaženým cílem ale výzvou ke zlepšení se. Naše strategie investic do infrastruktur a kvalitních služeb bude pokračovat s velkým nasazením," uvedl Ugo de Carolis, jednatel správce letiště, společnosti Aeroporti di Roma.

Letiště Leonardo da Vinci se také výrazně zlepšilo v dochvilnosti letů. V únoru bylo Fiumicino druhým letištěm v Evropě a desátým na světě s nejvyšší mírou dochvilných odletů a přistání. Zlepšení bylo patrné i v loňském roce, a to navzdory komplikované situaci na přeplněných evropských nebích. V loňském roce se také snížila míra ztracených zavazadel v přepravě.

Zdroj: www.adr.it

Zdroj fotografie: Aeroporti di Roma

Loading…