Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

23.01.2019

Italské Ministerstvo dopravy chystá seznam prioritních staveb

Italské Ministerstvo dopravy chystá seznam prioritních infrastrukturních staveb. Informace o seznamu přinesl ekonomický deník IlSole24Ore.

Mezi hlavními stavbami, jež mají být zařazeny do seznamu, je modernizace železniční tratě mezi Neapolí a Bari. Modernizace 150ti kilometrové tratě má zvýšit maximální rychlost na 200 kilometrů v hodině, snížit dobu dojezdu o hodinu a upravit trať tak, aby byla plně využitelná pro nákladní vlaky. Celá modernizace má stát přes šest miliard eur. Další velkou modernizací má projít rychlostní silnice 160 Jonica na území regionu Kalábrie. Na severu se pak chystá zdvojnásobení dálnice Cremona – Mantova či mimořádná údržba mostů přes řeku Pád. Všechna prioritní opatření mají stát v příštích letech přes 30 miliard eur.

Na seznamu naopak chybí některé projekty, nad kterými nevládne shoda mezi vládnoucími stranami. Hnutí 5 hvězd například silně kritizuje chystanou vysokorychlostní trať Turín – Lyon, proti které se postavila nemalá část obyvatel alpského údolí Susa, kde má železnice stát. Mimo seznam je také dálniční obchvat Janova, tvz. Gronda di Genova či nová vysokorychlostní trať Brescia – Padova.  V tomto případě proti trati demonstrují také vinaři z oblasti Lugana. Celkově tak ministr Danilo Toninelli zařadil na seznam především projekty spočívající v modernizaci infrastruktury ve stávající stopě, proti kterým je obvykle méně námitek a protestů.

Zdroj: www.ilsole24ore.com

Zdroj fotografie: mit.gov.it

Loading…