Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

02.01.2019

ECB poslala Janovskou městskou banku (Carige) do nucené správy

Evropská centrální banka uvalila nucenou správu na Janovskou městkou banku (Carige). Jedná se o nejvýznamnější místní banku v regionu Ligurie.

Evropská centrální banka tak zareagovala na vývoj v bance v posledních dvou týdnech. Dne 22. prosince 2018 totiž správní rada neschválila navýšení kapitálu o 400 milionů eur, které po ní žádala Evropská centrální banka pro naplnění standardů kapitálové přiměřenosti. K neschválení navýšení kapitálu došlo kvůli neúčasti na hlasování ve správní radě nominantů hlavního akcionáře banky, rodiny Malacalza. Neúspěch přiměl nakonec k demisi většinu členů správní rady. Banka, jež má zhruba milion klientů, se nachází v problémech kvůli vysokému počtu úvěrů v selhání a nedostatečné kapitálové zajištěnosti.

“Demise většiny členů správní rady nás donutila k uvalení nucené správy," vysvětlila v tiskové zprávě Evropská centrální banka. Cílem nucené správy bude "ustálit vedení banky a prosadit opatření, jež zaručí její stabilitu." Nucenými správci byli jmenování předseda odstupující správní rady, Pietro Modiano, CEO banky, Fabio Innocenzi, a "externí komisař", Raffaele Lener.

Zdroj: www.gruppocarige.it

Zdroj fotografie: Carige

Loading…