Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

19.12.2018

Nový janovský most postaví konsorcium Salini Impregilo a Finmeccanica

Italské úřady mají jasno, kdo postaví v Janově náhradu za zřícený Morandiho most. Rozhodnutí oznámil primátor Janova a vládní zmocněnec pro obnovu mostu v jedné osobě, Marco Bucci.

V rychlém výzkumu trhu uspělo konsorcium firem Salini Impregilo e Finmeccanica společně s projektovou kanceláří Italferr. Konsorcium navrhlo nový most na základě projektu, který připravil světoznámý italský architekt Renzo Piano, jenž se v Janově narodil. Italský architekt by měl, dle názoru vládního zmocněnce Bucciho, v projektu působit i nadále, a to v roli technického dozoru. Neuspěla místo toho konkurenční společnost Cimolai z Pordenone, jež se specializuje ve stavbě velkých kovových konstrukcí. Ta přišla s návrhem od španělského architekta Santiaga Calatravy.

„Nový most uvidíme na konci příštího roku a začne se po něm jezdit na začátku roku 2020,“ uvedl pro tisk italský Ministr dopravy Danilo Toninelli. Výdaje na postavení nového mostu by se měly vyšplhat na 202 milionů eur (plus DPH). Italská vláda bude chtít, aby výdaje na obnovu mostu plně uhradila společnost Autostrade per l’Italia, koncesionář daného dálničního úseku.

Zdroj: www.comune.genova.it

Zdroj fotografie: Comune Genova

Loading…