Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

22.10.2018

FCA prodá Magneti Marelli za 6,2 miliard eur

 Italsko-americký automobilový koncern pokračuje v odprodeji svých vedlejších aktivit. Po automobilce Ferrari přichází na řadu společnost Magneti Marelli.

Dle zpráv agentury Bloomberg, vedení automobilového koncernu se nakonec dohodlo na přímém prodeji své dceřiné společnosti japonskému koncernu Calsonic Kansei. S japonskou společností, kterou však ovládá americký fond KKR, se jednání táhla již několik měsíců. Hlavní překážkou v dosažení dohody byla cena: ta by se nakonec měla vyšplhat na 6,2 miliard eur. Z celkové cifry by dvě miliardy eur mohly být vyplaceny akcionářům ve formě mimořádné dividendy.

K dokončení transakce má dojít v první polovině příštího roku, až se vyjádří všechny dotčené autority dozoru nad trhem. Konkrétní detaily smlouvy mezi FCA a Calsenic Kansei zatím nejsou známé. Dle prvních informací by si ale Magneti Marelli měla zachovat svou značku a také všechny výrobní závody v Itálii. Magneti Marelli, jež se zaměřuje na elektronické komponenty pro automobilový průmysl, se má stát významnou součástí projekt pohonu automobilů na baterie, který japonská společnost rozvíjí.

 

Zdroj: www.it.reuters.com

Zdroj fotografie: FCA

 

Loading…